* 2 adet yumurta
* 1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 3 su bardağı buğday yada mısır nişastası
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
* 1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini,pudra şekerini ve yumurtayı bir kaba alalım ve ellerimizle iyice birbirine yedirelim.
Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayacak kıvama gelince yarım saat üzeri kapalı dinlenmeye bırakalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizelim.
Kurabiyeleri dizdikten sonra ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyenin üzerine bastıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25-30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder